Du trenger:
9 dl mel25gram tørr gjær (eg bruker aldri ein hel pk)
1 ts salt
2 ss sukker
3 dl vann/melk
1dl olje/1 dl smør
Slik gjør du det:
Du blander alt det tørre og heller i væsken litt etter litt, når deigen er ferdig blandet setter du den til heving i ca 30/40 min.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut til ein stor firkant, så pensler du med egg over heile deigen, så bretter du deg innover, pleier å smører egg innimellom når eg bretter og.
Når du er ferdig med det, er det ein lang flat pølse, som du då deler opp i den str du ønsker, så smørrer du egg på toppen, strør over valmuefrø, og steiker i 12/14 min på 200 grader. (kommer litt an på ovnen)
Lykke til ;-)
Nam Nam.. Disse skal jeg prøve !
SvarSlettKjempe fin Blogg Mariann..
Gleder meg til gode Middagstips!
Klemz Birte