lørdag 26. februar 2011

Bladkrans


Du trenger:
10 dl mel
1,5 dl sukker
1 ts salt
1/2 pk gjær
3 dl melk
25 gram smør

Fyll:
Smør
kanel
sukker

200 grader i ca 20 min

Slik gjør du det:
Blander alt det tørre, heller over melken og smøret som er varmet opp til 37 grader, hever deigen i 40 min.
Når deigen er ferdig hevet, kjevler du den ut som ein stor firkant, smører utover smør, drysser på sukker og kanel. Rull deigen sammen til ein lang pølse, legg pølsen i ein sirkel, så tar du ein saks og begynner i eine enden og jobber deg mot neste der du klipper over men ikkje heilt igjennom, så bretter du dei til annenhver side. Pensl med vann/egg :-) Når han er ferdig og er blitt litt lunken, tar du på glasur.
Lykke til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar